perjantai 21. elokuuta 2015

Syksyisiä aamuja

Nyt kun yöt ovat viilenneet vetäminen on taas voinut alkaa. Juoksemassa on käyty neljä kertaa ja matka on ollut 2,5-4 km. Lämpötilat nousevat vielä niin nopeasti, että lähtö on tapahtunut n.6.30-7 aamulla.Vetämässä ollaan käyty lähellä sijaitsevilla hiekkateillä.
  Yhtenä tavoitteena tulevalle kaudelle on, että koirat makaavat lähdössä. Näin ollen lähtöjä on harjoiteltu kaksi koiraa yhtäaikaa ja peräkkäin liinoissa, jotta ne eivät saisi niin paljon intoa vieressä olevalta kaverilta ja jotta opettelu sujuisi helpommin. Tähän asti makuullaan olo on onnistunut kohtuullisesti ja edistystä tapahtuu.
  Kauniiden aamujen ansiosta myös jokseenkin huonolaatuinen puhelimenkamerani on saanut ulkoilua.



                                             Puolukat eivät ole vielä kypsiä
Eryx ja Papu vedon jälkeen (kuva alku viikolta)
                                    Benja ja Basi tältä aamulta
Eryx ja Papu tämän aamun lenkin jälkeen



lauantai 1. elokuuta 2015

Toriseva

Ohikulkumatkalla tuli piipahdettua Torisevan kahvimajalla ja katseltua Torisevaa itseään.
Kahvimajan on peräisin vuodelta 1936 ja sen on perustanut Virtain Lotta Svärd-järjestö, jonka alaisuudessa se toimi säännölisesti aina elokuuhun 1942 asti. Tuolloin toiminta lakkasi sodan takia.
Sodan jälkeen Virtain kauppakunta osti paikan lomakäyttöön, minkä jälkeen paikka siirtyi takaisin maanpaikan omistajalle 1950-luvun taitteessa. Lokakuussa 1951 myönnettiin Hilja Kalliolle luvat kahvimajan pitämiseen. Vuodesta 1948 kahvimaja on ollut auki joka kesä ja on avoinna yleisölle.

  Kahvimaja sijaitsee kalliolla Alaisen- Torisevan pohjoispäässä. Paikasta on upeat näköalat järvelle. Idylliä täydentää melkein alkuperäisenä säilynyt kahvimaja rakennus. Kahvimajalta pääsee myös pirkantaipaleelle.

Kahvimaja alhaaltapäin

                                                  Kahvimajan portailta
Toriseva järvi on muinainen kallio murtuma, jonka oletetaan tapahtuneen viimeisen jääkauden jälkeen. Murtuma on pitkän omainen ja on tapahtunut kaakkois- luode- suunnassa. Torisevassa on kolme osaa Ylinen, Keskinen ja Alainen, joista Keskinen on syvin ja lähdepohjainen. Alainen- Toriseva on 29 m syvä ja 1100m pitkä.
                                           Alinen- Toriseva
                                     Alhaalta rannasta