lauantai 31. lokakuuta 2015

Yhteiajoissa

Tänään käytiin Jokimaalla yhteisajoissa. Kokoontuminen oli Jokimaan VPK:n omistamalla talolla, jota on juhla ja kerho käyttössä. Mukana oli neljä porukka ja yhteensä viisi valjakkoa, joista suurimmassa oli seitsemän koiraa. Ohituksia harjoiteltiin ahkerasti ja ne sujuivat kaikkien osalta mallikkaasti. Matkaa kertyi meille 10,5km ja muille n.7 km vaikka keli oli hieman lämmin. Vauhtia saatiin mukavasti muista valjakoista. Kuvaajana toimi siskoni.








Vierailua maatilalla

Kävin viime viikonlopulla vieraisilla kaverini luona, joka asuu maatilalla. Viikonloppu kului mukavissa merkeissä eläinten kanssa touhuillessa. Tässä muutamia kuvia.
                                        Metku-vasikkan kanssa ulkona
                                          Tyttö puput
                                         Pojat
                                           Hupsu-kani

Kärry-SM Jämi 2015 17.-18.10.

Jämin sm-kisat menivät odotuksiin nähden oikein hyvin. Lauantaina oli aika lämmintä. Koska lähtö oli iltapäivällä aurinkopaistoi jo hyvinkin lämpimästi ja nosti ennestään lämpötilaa.Koirat jaksoivat kuitenkin hyvin. Sunnuntaina oli hieman viileäpää vaikkakin lämpötila nousu aika korkealle silloinkin.
Basi ei ollut koskaan aikaisemmin ollut kisoissa, joten alkuun ihmetteli menoa ja meininkiä kisa paikalla. Lopulta se kuitenkin asettui aloilleen ja makasi nätisti ketjussa. Papulla ja Basilla tein kumpanakin päivänä lenkin ja Papu meni johdossa suorastaan mahtavasti. Kuin oikea johtaja koira konsanaan. Suunnat menivät erinomaisesti sekä aavalla, että tiellä ja myös muutama reitille osunut koira ohitettiin mallikkaasti.
Yötä vietin siskon kanssa teltassa.
Monia tuttuja tuli tavattua ja oli mukava jutustella. Kokeneiden kuskien mietteitä päässimme kuulemaan iltanuotiolla. Onnittelut kaikille kisoissa sijoittuneilla!


keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Talvi tekee tuloaan

Vähän toista viikkoa on saatu nauttia yö pakkasista ja päivä lämpötilatkin ovat laskeneet n. 5 asteen tuntumaan. Kurjet ja joutsenet ovat pääasiallisesti lähteneet. Toivottavasti pian saadaan lunta.

Vetäessä lenkkejän on pidennettu tasaiseen tahtiin ja pisin lenkki tähän mennessä on ollut 17km. Täällä viikolla on menty muutama lyhyempi koska tähtäimessä en tulevan viikonlopun kärry-sm- kisat jämillä. Kisoissa starttaavat SM-DS2- luokassa Benja ja Eryx. Kuskina toimii isä. Papulla ja Pasilla on suunnitelmissa ajella muuten vaan kilpailupaikan erinomaisia reitistöjä. Maisematkin suosivat sekä kilpailijoita, että katselijoita sillä maasto on erinomaista mäntykangasta. Runsaiden reitistöjen lisäksi lähistöllä on useita laavuja ja kotia, joissa toivon mukaan ehtii iltasella paistelemaan makkaraa ja nauttimaan nuotiosta. 








Hienoista syksyisistä keleistä ovat päässeet nauttimaan kaikki ja sänkipelloilla on ollut hyvin tilaa temmestää. Kaikeksi onneksi myös tassut ovat pysyneet kunnossa korsien kovuudesta huolimatta. Kuuraisella pellolla kieriskelystä on myös osoittautunut mieluisaksi puuhaksi. 


                                           Pallo masituu hyvälle
                                                     Eryx
                                                      Papu