keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Talvi tuli. Ja meni

Perjantai aamun herätessä huomasin, että pihalla satoi räntää. Pikku hiljaa se muuttui lumisateeksi. Miten riemullista! Iltaan mennessä oli jo aivan talven näköistä. Yöllä lunta tuli lisää ja lämpötilan laski hieman pakkasen puolelle.
Lauantaina saattoi alkaa rekiajelu. Reellä mentiin läheiselle pellolle , jossa on ajeltu aikaisempinakin vuosiana, ja eikun menoksi. Pieniä sattumuksiakin saatiin, kun koirien hämäykseksi ja innostamiseksi entisestään paikalle mentiin autolla. Auto päätti juuttua kiinni pellon laitaan. Kunnan hiekan ja pellon omistajan( joka sattui paikalle) työntö avusuksella sitä kuitenkin selvitiin ylös.


Sunnuntaina lenkkiä pidennettiin vieelä toiselle pellolle ja vasta tehdylle metsäautotielle. Maisemat olivat kuin lapissa konsanaan, kun märkä lumi oli tarttunut kiinni puihin ja pakkaslunta oli satanut päälle. Rekikilometrejä kertyi viikonlopun aikana reilut 40.

Talvi tosiaan tuli ja meni. Vähäksi aikaa. Sillä tänään on jo lämpöasteita ja lumi sulaa kovaa kyytiä. Kaiken lisäksi tulevalle viikonlopulle on luvattu kokonaista 8 astetta lämmintä. Lysti loppui siis tältä erää. Toivottavasti tulee pian uutta lunta, ja paljon, jotta pääsisi hiihtämäänkin.