torstai 11. helmikuuta 2016

Talvi ihmisen piinaviikot

Viime viikkoina keli on ollut surullinen. Muutama päivä luntaja ja sitten jälleen jääkelejä. Viime perjanaina olimme koirien kanssa luistelutapahtumassa ajattamassa ihmisiä. Tai tarkennettuna ihmiset saivat ajaa itse kahdella koiralla niin, että minä talutin koiria, jotta vauhti ei kasvaisi liian suureksi tai olla kyydissä, jolloin isä ajoi urheilukenttää ympäri heidän kanssaan. Laskiaisena päästiin myös naapurin pellolle ajamaan.
     Benjan juoksu aika on tuonut omat lisämausteensa lähiviikkojen tapahtumiin. Luistelutapahtumassa meinasi käydä nolo vahinko. Eryx ja Benja olivat juoksemisvuorossa kun yht' äkkiä Eryx, joka siihen asti ei ollut osoittanut mitään kiinostuksen merkkejä, yritti astua Benjan. (Benjalla siis oli juoksut meneillään, mutta yleensä Eryx ei vetäessä ole kiinnostunut nartuista. Edes silloin kun niillä on tärpit) Kaikeksi onneksi saimme isän kanssa eroteltua ne eikä vahinko ehtinyt tapahtua. Lisäksi olimme niin onnekkaita, että tapahtuma oli jo lähenemässä loppua, joten tapahtuma hetkellä paikalla ei ollut kuin yksi tuttu ihminen.
    Laskiais ajoitakin Benja joutui jäämään pois, koska Basi osoittaa ylitse vuotavaa innokkuutta Benjaa kohtaan. Ajaminen sujui kuitenkin hyvin kolmellakin koiralla.
Jo edellä mainitun innokkuuden takia Basi päätti lähteä omalle lenkilleen.( Liki samantien kun olin sen vienyt tarhaan lenkin jälkeen) Ihmetystä herättäävää tässä oli se, että tarhan ovi oli lukittu munalukolla ja verkon yläreunassa on viisteet, jotta sieltä ei pääsisi kiipeämällä yli. Jollain konstilla Basi oli kuitenkin päässyt yli tarhasta ja juoksenteli etupihalla.

Viikonlopuksi on jälleen luvassa pakkasta ja hieman lunta. Nyt keli on kuitenkin sateinen ja muistuttaa enemmän lokakuista kuin helmikuista. Onneksi on olemassa moottorirata, jossa löytyy latua hiihdettäväksi.