maanantai 25. tammikuuta 2016

Jäällä

Lauantaina oli hieno keli ja retki suuntautui jäälle. Minä menin hiihtäin, isä koirilla ja siskot kengillä ja lumikengillä. Mukana oli myös lähellä asuva koiravaljakkoharrastaja  pariskunta kuuden siperianhuskynsa kanssa. Jäätä pitkin menimme laavulle johon minulla oli rannasta matkaa 4 km, kävelijöillä 2 km ja valjakoilla kiertotietä 6 km.
Laavu sijaitsee saaressa oikein erinomaisella paikalla. Sinne menimme paistamaan makkaraa ja juomaan kahvia/kaakaota sekä turisemaan mukavia. Paikalle saapui myös moottorikelkkailijoita. Jäällä oli paljon porukkaa: hiihtäjiä, luistelijoita, moottorikelkkailijoita ja pilkkijöitä. Tulistelun ja evästelyn jälkeen minä ja siskot suuntasimme kohti rantaa ja valjakot jatkoivat matkaa. Yhteismatkaksi koirille kertyi n. 12km.

Iltapäivällä kävin vielä lumikenkäilemässä ja tarkistamassa majaileeko vanha kettu vielä pesäpaikassaan. Siellähän se oli :). Jälkiä oli pesä aukon ympärillä runsaasti ja huurua oli kertynyt juurakoihin aukon suulle. Päivän ulkoilut ja retkeilyt olivat mieltä virkistäviä. Jalat olivat tosin tyystin toistamieltä hiihto ja lumikenkäily määrään suhteessa ylen palttisesta rasituksesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti